Om Kak- o Bakhistoriska bloggen

Hur länge har pepparkakan funnits? Varför heter det Mariekex? Efter vem är Madeleinekakan döpt? Dog verkligen kung Adolf Fredrik av en semla och när kom kladdkakan till Sverige?


Välkommen till Kak- o Bakhistoriska bloggen!
Kak- o Bakhistoriska bloggen är en historieblogg om bakning och bakverk. Tanken är att bloggen ska fungera som ett enklare museum som du surfar in till. Fokus ligger på bakning och bakverk i Sverige och Europa från den tidig moderna tiden (ca. 1500- 1789) fram till idag. Vi bloggar om olika bakverk, från olika tider - med olika teman.
Illustration SPB
Varje månad publicerar vi dessutom ett temainlägg om ett specifikt bakverk och dess historia samt receptet på bakverket i fråga. Vi bakar även bakverket så historisk korrekt vi kan.




Vi vill med bloggen förmedla historia på ett nytt sätt och inspirera våra läsare att prova på att baka allt från paj från stormaktstiden till småkakor från 1940- talet!




Den svenska kak- och bakhistorien är mer än Cajsa Warg! 
/ Lina och Susanna